Bureau Leef-Tijd

Leef-Tijd is een particulier Senioren Coaching Bureau van Marieke Schuurman – van der Heyden, gediplomeerd Seniorencoach en Orthopedagoog.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen, NVO, lidnummer 1084 en in het bezit van het Certificaat Seniorencoach van het Sonnevelt Instituut, nummer 120 310 50 SRC 2016 (juli 2016).

De Coaching komt meestal niet in aanmerking voor vergoeding door een Zorgverzekering. Soms is een gedeeltelijke vergoeding mogelijk uit een Persoons Gebonden Budget.

Praktijk MIB Utrecht/Leef-Tijd hecht veel waarde aan een zorgvuldige omgang met uw gegevens, zie de privacyverklaring.

 

Geschiedenis Marieke Schuurman-van der Heyden

Marieke Schuurman avatarw300

  • Opgegroeid in een artsengezin met praktijk aan huis, kon ik al jong kijken naar verschillen tussen mensen. Van het kijken en luisteren heb ik mijn werk gemaakt. Na mijn studie orthopedagogiek werkte ik in een multidisciplinair team. Hierin werd een veelzijdigheid in kijken naar mensen versterkt: de individuele mens altijd verbonden met zijn context, hoe richten mensen hun leven in?
  • Na de geboorte van onze drie dochters kwam ik op het spoor van de eerste ontwikkelingen rond (hoog)begaafdheid (1987). In dit startende werkveld heb ik een aantal jaren middels zeer intensief vrijwilligerswerk op regionaal/nationaal en later ook internationaal terrein ervaring opgedaan.
  • Met een rugzak vol ervaring en een groot netwerk ben ik meer dan 25 jaar geleden als orthopedagoog vanuit huis mijn eigen praktijk gestart: Meervoudige Integratie van Begaafdheid (MIB Utrecht, Linked-in). Mijn specialisatie is begeleiding van sociaal-emotionele ontwikkeling, (hoog)begaafde kinderen/jongeren/ouders/grootouders, Syndroom van Asperger (Autistisch Spectrum).
  • Na langdurige mantelzorgervaring volgde ik de opleiding tot Seniorencoach bij het Sonnevelt Instituut. Hierin ontwikkelt zich (ook) een sterk groeiend en startend werkveld. De opleiding heeft mij door persoonlijke oefensituaties en contacten met medestudenten de juiste basis gegeven om mijn praktijk MIB Utrecht uit te breiden met een Seniorencoach aanbod onder de naam Leef-Tijd.
  • Vanwege mijn voorgeschiedenis kan ik bij signalering van specialistische medische en/of psychische problematiek in overleg een proces van verwijzing realiseren.
  • Medestudenten in de opleiding tot Seniorencoach beschrijven mij als: gepassioneerd, nieuwsgierig, aandachtige luisteraar, hoort wat er gezegd wordt, warm, gevoel voor humor, gestructureerd.